Kan man få lavet brystoperation i udlandet?

Det er helt bestemt muligt at få lavet brystoperationer i udlandet, og dermed eksempelvis kombinere en sommerferie med en tur under kniven.

Der er sågar flere bureauer i Danmark, som arrangerer såkaldte skønhedsrejser, hvor de hjælper med planlægning af operation, indtjekning på hotel m.v., og ofte er der utroligt mange penge at spare på diverse indgreb til brystforstørrelser, sammenlignet med priserne for tilsvarende behandlinger i Danmark.

Man skal dog være opmærksom på, at der kan være ulemper forbundet med at få lavet operationer i udlandet.

Mange danskere lader sig friste

Hvert år smutter omkring 4.000 danskere til Polen, Tyskland, Thailand m.v. for at ændre på deres udseende med de billige priser i udlandet, og en utroligt stor del af disse får udført brystforstørrende operationer. Beauty Health Care Denmark og Kirurgirejser er to af de største bureauer, som arrangerer skønhedsrejser eller patientrejser, som de også kaldes.

Hvorfor ikke…?

Man skal imidlertid tænke sig meget om, hvis man overvejer at tage på en sådan skønhedsrejse, idet man kan komme meget galt afsted, hvis der fx opstår komplikationer, og her kan man risikere at komme til at stå helt alene med store fysiske smerter og tårnhøje udgifter.

Problemet er, at særlig kompetencer inden for bestemte indgreb og sikkerhedsforanstaltninger, som man ikke kan komme uden om herhjemme i Danmark, ikke på samme måde bruges i mange af de østeuropæiske og fjernøstlige lande, som rejserne går til.

Hvis det går galt

Det er pludselig et utrolig stort marked, og så snart man kommer uden for Danmark, er der ikke på samme måde kontrol og særlige regler der gør sig gældende. Det siges endda, at mange af de, der udfører operationerne i udlandet, ikke er uddannede plastikkirurger. Man kan altså pludselig blive snydt for mange penge, og – hvad der er endnu værre –det ses ofte, at kvinder kommer hjem med misformede bryster uden at have nogen, som de kan stille til ansvar for det dårlige resultat, da der ikke er samme sikkerhed som i Danmark.

Hjemme igen

Et andet problem, som kan opstå i forbindelse med brystforstørrende operationer i udlandet, er, at komplikationer ofte ikke vil vise sig med det samme, og der kan altså godt være nogle ting, som man skal holde øje med under helingsprocessen. Er man kun på ferie i en uge eller to, står man altså helt alene med problemerne hjemme i Danmark bagefter og kan ikke sådan lige komme i kontakt med kirurgen. Er der noget galt, og skal der laves en ny operation, vil man pludselig have mange udgifter, da det vil koste en helt ny rejse.

Erstatning og hjælp fra det offentlige?

Skulle der ske fejl, mislykkes en operation, hvis man får stærke smerter m.v. efter en skønhedsoperation i udlandet, har det offentlige herhjemme ingen forpligtelse til at hjælpe med regningen, og ofte dækker ens private forsikringer heller ikke den slags. Hele forløbet med en brystforstørrende operation i udlandet er altså for egen regning og egen risiko, hvilket kan blive en dyr og smertefuld oplevelse, selvom det som udgangspunkt ligner et slagtilbud, man ikke kan sige nej til.

Husk at brystoperationer kan være forbundet med forskellige komplikationer og bivirkninger.