Hvad koster nye bryster?

Nye bryster kommer i mange forskellige varianter, og prisen afspejler sig i, hvilken type bryster man skal have lavet. Prisen afhænger af, hvor omfattende det kirurgiske indgreb er, hvilket materiale man ønsker de nye bryster skal bestå af, og endelig hvor god kvalitet, man ønsker.

Nedenfor kan du læse mere om de forskellige former for brystoperationer og prisklasser for disse. De kan dog variere en smule fra klinik til klinik.

Brystforstørrende operationer (BFO)

De klassiske brystforstørrende operationer, hvor der lægges et implantat bestående af enten silikone eller saltvand ind foran eller bagved brystmusklen, ligger i priser helt nede fra 29.000 kr. til over 40.000 kr. Her afhænger prisen af størrelse, dvs. hvor mange milliliter implantaterne skal indeholde.

Derudover har implantaternes kvalitet også stor betydning for prisen, og nogle implantater er en del billigere end andre. I dag anvender de fleste klinikker dog primært skærefaste implantater, hvilket også er de dyreste, men herved undgår man som oftest at skulle have efterfølgende udskiftninger af implantaterne, da de holder sig godt.

Brystløft

Brystløft er en yderst populær brystoperation, som især foretages af kvinder, der er begyndt at komme lidt op i alderen eller er ked af deres bryster efter en graviditet. Sådanne operationer koster som udgangspunkt mellem 16.000 kr. og 33.000 kr., afhængig af hvor stort et løft og dermed hvor stor en operation, der er tale om, og hvilken klinik man ønsker at benytte, eftersom nogen bare er lidt dyrere end andre.

Se en oversigt over priser på brystløft her.

Kombinations operation

Det vil også være muligt at kombinere en brystforstørrende operation med et brystløft, og det laves utroligt ofte i dag, da det er en fordel rent helingsmæssigt at få det hele lavet på en gang, hvis man alligevel ved, at man også gerne vil have lavet et brystløft inden for en nærmere fremtid, da man derved minimere den tid, hvor man skal holde sig i ro så meget som muligt. Sådanne kombinerede operationer koster mellem 39.000 kr. og 69.000 kr.

Brystreducerende operationer

Brystreducerende operationer koster typisk mellem 28.000 kr. og 38.000 kr., men her vil det dog ofte være muligt at få tilskud fra det offentlige, hvis operationen skyldes fysiske gener ved brysterne.

Se en oversigt over priser på brystreducerende operationer her.

Brystreduktion til mænd

Brystreduktioner på mænd er en noget nemmere operation, sammenlignet med en tilsvarende på kvinder, eftersom der ikke er samme hensyn at tage til ikke at beskadig mælkekirtler. For mange mænd vil det være nok at foretage en fedtsugning af brystet, hvilket koster mellem 12.000 kr. og 15.000 kr., mens det for andre er nødvendigt at fjerne kirtelvæv ved en egentlig operation, hvilket koster mellem 8.000 kr. og 10.000 kr. Det er dog meget normalt, at man skal have foretaget begge dele, hvilket koster et sted mellem 14.000 kr. og 30.000 kr.

Brystrekonstruktion

Kvinder, der opereres for brystkræft, risikerer ofte at miste hele deres bryst, men det er muligt at få foretaget en brystrekonstruktion, så man ikke skal gå rundt med kun et bryst eller ingen bryster. Det er som oftest en ret dyr operation, men priserne er meget individuelle, og man vil typisk kun kunne få en ide om prisen ved at snakke med en plastikkirurg. Det er dog også en operation, hvor man typisk vil kunne få et ret stort tilskud fra det offentlige, hvis man søger herom.