Derfor får du hævede bryster efter brystforstørrelse

Når man får lavet en brystoperation, vil man typisk få utroligt hævede bryster i det første stykke tid efter operationen. I mange tilfælde lægger hele hævelsen sig faktisk ikke før 3-6 måneder efter brystforstørrelsen, hvilket kan skræmme de fleste kvinder meget i starten.

Det ses ofte, at kvinderne fortryder brystoperationen umiddelbart efter denne, fordi de har svært ved at forestille sig, at det blot er hævelsen, der er årsag til brysternes meget svulmende størrelse og facon.

Umuligt at undgå hævelse

Det er imidlertid umuligt at undgå hævelsen, eftersom alle brystoperationer er en hård omgang for brystmusklerne samt hud, mælkekirtler og væv i hele området omkring brysterne – og det uanset om, der er tale om operationer med implantater, fedtsugning m.v. Det svarer faktisk til, at brysterne bruges som boksebold, og det er klart, at det vil medføre nogle mærker.

Forskel på operationerne

Nogle brystoperationer vil dog typisk medføre større og længerevarende hævelser end andre operationer. Får man sat implantater af silikone eller saltvand ind i brystet, er der tale om fremmedelementer, som kan gøre helingsprocessen noget længere sammenlignet med eksempelvis en brystoperation med eget fedt, og jo længere helingstiden er, jo længere vil der også automatisk gå, før hævelsen lægger sig igen.

Ofte vil brysterne ikke have ’sat sig’ og altså være helet ordentligt, før der er gået næsten op til et halvt år efter brystoperationen, og der er derfor helt naturligt, at de vil være hævede lige så længe, så man skal ikke fortvivle, hvis det tager lidt længere tid end forventet.

Voldsom og pludselig hævelse

Det kan forekomme, at der i de første par døgn efter operationen sker en pludselig og meget tydelig hævelse – højst sandsynlig kun i det ene bryst – og sker det, er det vigtigt, at man skynder sig til plastikkirurgen, eftersom der vil være blod- eller væskesamlinger, der skal udtømmes. Sørger man for at få dette gjort rimeligt hurtigt, vil det altså ikke medføre nogen form for skade på det endelige resultat.