Kan man få tilskud til større bryster?

Brystoperationer er i langt de fleste tilfælde en ret dyr procedure, men det er desværre kun de færreste af slagsen, som det er muligt at få tilskud til. Kosmetiske brystoperationer som for eksempel brystforstørrelser og løft af brystet, er i mange tilfælde selvvalgte operationer baseret på kosmetiske overvejelser, og så er det som regel ikke muligt at få tilskud. Derfor vælger mange at låne penge til operationen.

Gener på grund af store bryster

Har du derimod meget store bryster fra naturens side, kan det medføre sådanne belastninger for overkroppen, at det giver det dig gener i form af ryg-, nakke- og skuldersmerter samt hovedpine, og det vil i sådanne tilfælde være muligt at få tilskud til en brystreducerende operation.

En sådan operation vil ikke være kosmetisk, og man vil kunne få dækning gennem den offentlige sygesikring, men det kræver, at man går til sin egen læge og får en henvisning af denne til en plastikkirurg.

Asymmetriske bryster og brystrekonstruktioner

Det er dog også særlige tilfælde, hvor andre former for brystoperationer end brystreduktioner kan udføres med tilskud fra det offentlige. Nogle kvinder har asymmetriske bryster fra naturens side, mens andre får det gennem operationer for brystkræft, og disse kvinder kan få brug for en brystrekonstruktion, hvilket umiddelbart synes kosmetisk, men sådan opfattes operationerne ikke fra sygesikringens side.

Brystløft- og forstørrelser

Skal man have foretaget en kosmetisk brystoperation, må man altså selv betale for denne. Har man ikke pengene her og nu, er der alligevel gode muligheder for at få operationen, eftersom langt de fleste banker bestemt også låner penge ud til den slags.