Giver p-piller større bryster

En pige begynder typisk at udvikle bryster i en alder af 10-11 år, når der sker en stigning i kroppens produktion af kønshormoner. Hormonet østrogen dominerer den kvindelige udvikling og er afgørende for udviklingen af bryster. Det varierer dog meget fra pige til pige, hvor store brysterne bliver, og utroligt mange er ikke tilfredse med størrelsen af deres bryster og søger efter måder til at få brysterne til at vokse sig større på uden foretagelse af brystoperationer.

Indtagelse af hormoner

Det er muligt at få større bryster ved indtagelsen af hormonet østrogen, men det er meget forskelligt og meget konkret, hvordan ens krop reagerer herpå, og hvor meget brysterne eventuelt vil vokse. Typisk skal man indtage østrogenet i forholdsvis store mængder, før det har en betydning for brysternes størrelse.

Er p-piller løsningen?

P-piller indeholder blandt andet østrogen, men der er meget stor forskel på, hvor meget disse indeholder. P-piller med et forholdsvist højt indhold af østrogen vil derfor godt kunne påvirke på størrelsen af ens bryster. Det er dog langt fra alle kvinder, som prøver p-piller, der vil opleve at deres bryster bliver større.

P-piller kan altså have en lille indvirkning på størrelsen af nogle kvinders bryster, men det er ikke et mirakelmiddel, som vil kunne medføre en stor brystforstørrelse, og man skal lige være opmærksom på, at der også kan være andre bivirkninger forbundet med indtagelsen heraf.

Er brysterne færdigudviklede?

Det er imidlertid sådan, at mange af de kvinder, som oplever, at deres bryster vokser sig større, når de begynder at tage p-piller, ikke er mere end 15-16 år. Nok har de som regel fået bryster på dette tidspunkt, men typisk vil en kvindes bryster faktisk først være færdigudviklede, når hun er omkring 19 år gammel, selvom den sidste del af udviklingen i de senere år typisk går meget langsomt og derfor ikke umiddelbart bemærkes.

Når piger tager p-piller i denne tidlige alder, er det muligt, at p-pillerne bare sætter fart på kroppens naturlige udvikling, og at det resultat – de større bryster – man ender ud med, i en del tilfælde ville være nået alligevel uden p-pillerne, men blot på et senere tidspunkt.