Hvad koster silikonebryster?

Silikoneimplantater kommer i mange forskellige varianter, hvad angår både størrelse, facon, opbygning og indkapslingsmateriale. Derudover er der flere forskellige metoder til indlæggelse af implantaterne, og det er en konkret vurdering af den enkelte kvindes kropbygning, naturlige bryster og ønskede implantater, der er afgørende for anvendelsesmetoden. Endvidere er det ofte nødvendigt at foretage indlæggelse af implantaterne i kombination med en anden operation – eventuel et brystløft – for at opnå det ønskede resultat.

Der skal altså tages højde for et stort antal faktorer, når man skal regne ud, hvad en brystforstørrende operation med silikoneimplantater kommer til at koste, og det kan være svært at vide nogenlunde præcist før efter en konsultation med plastikkirurgen. Dernæst varierer priserne også noget fra klinik til klinik.

Vejledende priser

De dyreste silikonebryster

En brystforstørrende operation koster fra alt mellem 25.000 kr. til omkring 55.000 kr., hvilket er et ret stort spænd. I den dyreste ende af skalaen findes operation med store implantater i skærefast materiale, der skal indlægges med samtidig foretagelse af et brystløft. Her skal man så holde sig for øje, at der typisk ikke senere skal ske en udskiftning af disse.

De billigste silikonebryster

I den billigere ende findes de brystforstørrende operationer med indsættelse af mindre implantater, der giver en skålstørrelse eller to større bryster. Disse er ikke altid skærefaste, og man vil derfor skulle regne med, at det bliver nødvendigt med en udskiftning efter omkring 10-15 år, hvilket kan koste op mod det samme som første operation, man får foretaget. Det er dog meget forskelligt fra klinik til klinik.

Fjernelse af silikoneimplantater

Skulle man af den ene eller anden årsag senere hen fortryde sit valg om at få indopereret silikoneimplantater, koster det mellem 13.000 og 20.000 kr., og det afhænger her af, hvor store implantaterne har været og dermed, hvor omfattende det er, at få brystet til at se normalt ud igen efter udvidelsen med implantaterne.

Konsultation med klinikken

Ønskes et mere præcist overslag for, hvor meget den pågældende operation med silikoneimplantater kommer til at koste, anbefales det, at man bestiller tid til en konsultation på ens foretrukne klinik for udførelse af en eventuel operation. Den første konsultation er gratis på de fleste klinikker, og her kan man modtage vejledning vedrørende hvilke bryster – facon, størrelse m.v. – en erfaren inden for området vil anbefale for at opnå det bedste resultat i forhold til din kropsform og dit personligt ønskede resultat. Endvidere vil du her kunne oplyses om de konkrete priser for udførelsen af de forskellige operationer på netop din krop.

Tilskud fra den offentlige sygesikring og afbetaling

Da brystforstørrende operationer med silikoneimplantater er rent kosmetiske operationer, er det ikke muligt at få nogen form for tilskud fra den offentlige sygesikring. Man vil selv skulle bære hele udgiften til operationen, hvilket kan være en dyr omgang. På flere klinikker er det dog muligt at indgå en aftale om en afdragsordning, hvis man ikke mulighed for at lægge alle pengene på en gang.